Menü
Az élelmiszer pazarlásra hívják fel a figyelmet a szakemberek

Közzétéve: 2020. 03. 30. 18:00 - Szöllősi Attila, Vörösmarty Rádió

Az élelmiszerek tudatos felhasználására és a pazarlás csökkentésére hívják fel a figyelmet a szakemberek. A lakosság fejenként 65 kilónyi élelmiszert dob a szemétbe évente, az indokolatlan felhalmozás pedig tovább növelheti ezt a mennyiséget – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium alkalmazott kutatásokkal foglalkozó háttérintézménye. Hozzátették azt is: a pazarlást azzal is lehet csökkenti, hogy a korábban lejáró szavatossági idejű terméket választjuk akkor, ha például azt még ma felhasználjuk, így kisebb eséllyel kell az üzletben pár nap múlva leselejtezni az árut.

   
Online adás
Üzenj nekünk!