Menü
Ez a téma
A szekesfehervar.hu hírei
 Húsvét alkalmából hímes tojásfestéssel várták az érdeklődőket a Mesterségek Házába pénteken délután. Az eseményen résztvevők a nagypénteki tojásfestés hagyományait ismerhették meg a megye szakavatott tojásfestőinek a vezetésével. A délután program során ezen kívül 16 órától játékkészítő műhelyre is várták a fiatalokat és az időseket egyaránt, akik húsvéti ajándékkártyákat és játékokat készíthettek el.
 Nagypénteken Krisztus kereszthaláláról emlékezik meg a kereszténység, a katolikus egyházban pedig ezen a napon nem mutatnak be szentmiseáldozatot, és az úgynevezett csonka mise szertartásával fejezik ki a Krisztus halála felett érzett gyászt. Nagypénteken, a Palotavárosi Kálváriánál délután három órakor kezdődött Spányi Antal püspök vezetésével a város polgárainak közös keresztútja.
Bár a vívás után csak a 24-ik helyen állt Kovács Sarolta a Kínában, Csengtuban zajló öttusa világkupán, a Volán Fehérvár versenyzője a folytatásban már remekelt. Úszásban a harmadik legjobb idővel zárt, míg a lovas pályán a második legjobb volt, így jó pozícióból várhatta a kombinációt, és végül felfutott a negyedik helyre, Sacit csak két kínai és egy lengyel versenyző előzte meg. A másik két magyar, Földházi Zsófia a 10-ik, míg Alekszejev Tamara 18-ik helyen végzett. Demeter Bencéék szombaton döntőznek.
 Országos versenynek ad otthont a fehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközép-iskola tornaterme 2014. április 26-án az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ társ szervezésével. A IX. Országos Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyén a jövő mérnökei mutathatják be találékonyságukat és szakmai felkészültségüket. Az eseményen résztvevő diákok feladata a Tatuin bolygón közlekedő légpárnás robot felépítése és programozása.
A fehérvári Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület húsvét előtt Fehérvár-csurgón 16 nehéz sorsú fiatal számára szervezett párkapcsolati és önismereti képzést, melyet pályázat útján az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatott. Bodajkról, Csákvárról, Mezőfalváról, Nádasdladányból, Velencéről és Székesfehérvárról érkeztek a Fehérvárcsurgó-i Kaszap István Központba.

Vörösmarty Rádió

Fehérvár első kézből!

Schéda Zoltán, Kozma Ágnes, Németh Gábor

Online adás

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.