Menü
Ez a téma
A szekesfehervar.hu hírei
 A kínai Csengtuban rendezett öttusa világkupán a vívást követően a hetedik helyen állt Demeter Bence. Az ezt követő úszásban azonban a kilencedik helyen zárt a Volán Fehérvár sportolója. Lovaglásban sikerült javítania Demeternek, hiszen az ötödik pozíciót sikerült elcsípnie. Az utolsó kombinált számban viszont csak a tizenkilencedik helyet érte el, így összesítésben az ötödik lett a világkupán. A másik két magyar, Kasza Róbert második, míg Tibolya Péter huszonkettedik lett.
 Húsvét alkalmából több érdekes programmal várták az érdeklődőket a Rác utcai Skanzen területén. Nagyszombat délelőttjén 10 órától a fehérvári Tourinform Iroda szervezésében lehetett megtekinteni a szerb ortodox templomban azt a 26 műkincset, amelyet még 2009. május 28-án loptak el onnan. Ezen kívül a Húsvét alkalmából újra kinyitó Rác utca 11. szám alatt található kalapkészítő műhelybe is várták a látogatókat.
 Az Úr megpihen – az egyház is csöndben időzik Urunk sírjánál, szenvedéséről és haláláról elmélkedik. Nagyszombaton este kezdődik a nagyszombati feltámadási szentmise, melyet Spányi Antal püspök mutat be. A szentmise végén lesz a hagyományos húsvéti körmenet. Nagyszombaton reggel zsolozsmát mondtak a ciszterci Nagyboldogasszony templomban és déli imaórát tartottak a Szent Anna kápolnában.
 Egy hajó életében az egyik legfontosabb pillanat, amikor összetörik az a bizonyos pezsgősüveg, a Spirit of Hungary esetében sem volt ez másként. Fa Nándor vadonatúj hajóját Nagyszombaton, a trieszti San Giusto Kikötőben avatták fel, a sajtó, a szponzorok, a barátok és nem utolsósorban a család jelenlétében.
 Egy kisteherautó Fehérvár irányából érkezett, amikor Sárbogárdon, az Abai úton letért az útról és egy családi ház falánál állt meg április 18-án, az esti órákban. A riasztást követően a sárbogárdi laktanyából két tűzoltó autó, Székesfehérvárról pedig a megyei műveleti szolgálat és egy autódaru indult útnak. A balesetet szenvedett teherautó kidöntött egy villanyoszlopot és átszakította a telek fém kerítését mielőtt az épület teraszán lévő oszlop megállította volna.

Vörösmarty Rádió

Fehérvár első kézből!

Schéda Zoltán, Kozma Ágnes, Németh Gábor

Online adás

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.