Menü
Ez a téma
A szekesfehervar.hu hírei
 A Nagyhét alkalmából a szokásokhoz híven több ünnep is lesz Fehérváron. Nagy-csütörtökön az olajszentelési szentmisét és az utolsó vacsora emlékmisét tartják meg. Pénteken 15 órától indul a város keresztútja, amelyet a 19 órakor kezdődő szentmise követ. Április 20-án, Nagyszombaton 19 órakor tartják a feltámadási szertartást és szentmisét. Végül Húsvétvasárnap délelőtt 10.30-kor szentmisére várják a híveket a Székesegyházban.
 Székes- fehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata megindította az Alcoa-Köfém Kft. tulajdonában álló Verseci utca - Bicskei vasútvonal - Nagyszombati árok - C jelű árok által bezárt területre vonatkozóan a helyi építési szabályzat és a szabályozási terv módosítását. A jogszabályi előírásoknak megfelelően, a nyilvánosság biztosítása érdekében a város honlapján és a Főépítészi Iroda előtti (Városház tér 1. fsz.) hirdetőtáblán is megtekinthető a véleményezési szakasz lezárásának dokumentációja.
 Szombaton délután, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottsága után vált hivatalossá, hogy az 1-es választókerületben Vargha Tamást, a 2-esben pedig Törő Gábort választották országgyűlési képviselőnek. A megválasztott képviselők kisebb ünnepség keretén belül, szerdán délelőtt a Hiemer-házban vették át megbízólevelüket a választási bizottságoktól.
Húsvéti hangversenyt rendeznek április 23-án szerdán 19.30-kor a Szent István Bazilikában, ahol Haydn: A megváltó hét szava a keresztfán című művét adják elő. Közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar és a Primavera Vegyeskar Drahos Béla vezényletével. A művet Haydn  maga is egyik legsikerültebb alkotásának tekintette.
 2014. április 26-án, szombaton a Jézus Szíve templomban szervez Húsvéti Koncertet a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az eseményen a Hermann László Vonószenekar, Sellei Etelka és Zemlényi Eszter énekművészek is fellépnek. A Húsvéti Koncert este 19 órakor kezdődik, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak. Jegyek a helyszínen kaphatók!
További információ a www.voxmirabilis.5mp.eu oldalon található.

Vörösmarty Rádió

Fehérvár első kézből!

Schéda Zoltán, Kozma Ágnes, Németh Gábor

Online adás

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.