Menü
Ez a téma
A szekesfehervar.hu hírei
A fehérvári U-18-as jégkorong világbajnokságon a magyar csapat négy mérkőzésen 31 gólt ütött, minden ellenfelét simán verte, és az utolsü forduló eredményétől függetlenül már megszerezte az első helyet! A mieink ezzel egy évvel azután, hogy fejutottak a divízió I/B-be, már léphetnek is még feljebb, és a korosztály jövőre a világelit közvetlen közelében, a divízió I/A-ban játszhat. Az Ifj. Ocskay Gábor Akadémia képviseletében kilenc játékos részese a nagyszerű sikernek.
Aktuális ülését tartotta ma délután a Fehérvári Szenátus. A polgármester munkáját segítő tanácsadó testület a 2014-ben megvalósuló Holokauszt Emlékév, a Nagy Háború Emlékéve és az Ybl Bicentenárium – Magyar Építészet Éve székesfehérvári programjairól hallgatott meg prezentációt. A szenátus tagjai több javaslatot tettek a tervezett rendezvényekkel kapcsolatban.
Bántalmaztak egy 57 éves férfit csütörtök délben Székes- fehérváron. Egy férfi többször megütött egy másikat a Horváth István lakótelep egyik házának alagsori helyiségében, az áldozat röviddel azután meghalt. Az 50 éves támadót a rendőrök a helyszín közelében elfogták - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu-n.
Mindhárom magyar versenyző továbbjutott a férfiak selejtezőjéből a csengtui öttusa világkupán. A kínai viadalon összesen 67-en álltak rajthoz, az A-csoportban Kasza Róbert az első, míg a Volán Fehérvár öttusázója, Demeter Bence a nyolcadik lett, míg a másik csoportban Tibolya Péter második lett. A férfiak döntőjét szombaton rendezik majd, míg a hölgyek, Kovács Saroltával a mezőnyben pénteken versenyeznek a fináléban.
 Utolsó megmérettetéséhez érkezik hétvégén az Alba Regia Táncegyüttes, hiszen a középdöntőt követően bejutott a „Fölszállott a páva” döntőjébe. Április 19-én, szombaton 20.25 órakor lépnek színpadra a legjobbak között az MTVA és a Hagyományok Háza közös tehetségkutató műsorában. A középdöntő gyakorlatától eltérően a szavazatokat már a műsor kezdetétől lehet küldeni 06-20/30/70 44 22 999-es telefonszámra. Az Alba Regia Táncegyüttes kódja a döntőben is a 08-as marad.

Vörösmarty Rádió

Fehérvár első kézből!

Schéda Zoltán, Kozma Ágnes, Németh Gábor

Online adás

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.