Menü
Ez a téma
A szekesfehervar.hu hírei
 2014. április 26-án, szombaton a Jézus Szíve templomban szervez Húsvéti Koncertet a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az eseményen a Hermann László Vonószenekar, Sellei Etelka és Zemlényi Eszter énekművészek is fellépnek. A Húsvéti Koncert este 19 órakor kezdődik, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak. Jegyek a helyszínen kaphatók!
További információ a www.voxmirabilis.5mp.eu oldalon található.
 Felszerelték az új, LED-es eredményjelző táblát az uszodában, amit vízilabda mérkőzéseken és úszóversenyeken egyaránt tudnak használni és elkezdődött a strand medencéjének teljes felújítása, hogy ősszel felállíthassák a fűtött sátrat a kinti medencetér fölé. Jelenleg egy speciális anyaggal húzzák át a régi csempének a felületét, majd pedig fóliaborítást kap a medencetér.
 A Városházán találkoztak az Óbudai Egyetem, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának vezetői, hogy a tervezett műszaki képzésekről egyeztessenek nemcsak egymással, hanem együttműködő partnereikkel is. Székesfehérvár polgármestere, valamint több fehérvári cég képviselője mellett a megbeszélésre Kecskemétről is érkeztek résztvevők, akik az ipar és a felsőoktatás együttműködésére épülő duális képzésről számoltak be, amelyet Székesfehérváron is terveznek bevezetni.
Erfán Ferenc kárpátaljai festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának kiállítása nyílt meg kedden a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. Erfán Ferenc festőként egyaránt készít figurális ábrázolásokat, csendéleteket és tájképeket is. A naturalista, impresszionista stílusok, és a kárpátaljai festőiskola hagyományai nyomán alakította ki egyéni stílusát.
Mintha mindaz, ami eddig kimaradt, most bement volna, váratlanul nagy különbséggel nyert a Videoton. Ráadásul nem akárhol, a bajnoki listavezető otthonában. Igaz, ez nem bajnoki volt, de ezúttal megérdemlik a dícséretet a fehérváriak, akik csaknem teljes légiós tizenegyet küldtek pályára és már félidőben három góllal vezettek. A vége pedig látványos diadal lett, amivel alighanem be is juitott a Ligakupa döntőjébe a Vidi. A meccsen Nildo két gólt szerzett, rajta kívül Alvarez, Brachi és Oliveira volt még eredményes a tartalékosabb, de nem gyenge Loki otthonában.
DVSC - Videoton 1-5 (0-3)

Vörösmarty Rádió

Fehérvár első kézből!

Schéda Zoltán, Kozma Ágnes, Németh Gábor

Online adás

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.