Menü
Érezhetően csökken mindkét üzemanyag ára

2014. 04. 07. 00:00 - Vörösmarty Rádió

Bruttó négy forinttal csökkenti a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát a Mol a Portfolio.hu információja szerint. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 391,6, a gázolajét pedig bruttó 398,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (4 Ft-os benzin és gázolajár csökkenés) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 412-413 forintos, a gázolajat pedig 420-421 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

A Portfolio.hu adatai szerint a egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét 11 forinttal, a gázolajét 8 forinttal olcsóbban vásárolhatjuk meg, ami a benzin esetén 2,6%-os, a dízel esetén 1,9%-os csökkenésnek felel meg.

Az árak csökkenésének oka nagyobb részt a hazai fizetőeszköz árfolyamának erősödése a dollárhoz képest, ami alapvetően kedvező irányba hatott a hazai autósok számára. Az árcsökkentés mögött kisebb részt a dolláros termékára esése a magyarázó erő, mely a kedvező líbiai hírek érkezése magyarázhat, a hétvégén ugyanis a kormány meggyőzte a lázadó törzseket a keleti kikötők megnyitásáról.

Természetesen az egyes kutak árképzése eltérhet egymásétól, így azonos márkán belül is jelentős árkülönbségekkel találkozhatnak az autósok.

(Forrás: vezess.hu)

YouTube-csatornánk

Online adás
Üzenj nekünk!.

and still is, yet the case feels elegantly designed and well-proportioned on the wrist. The 40mm diameter wears rather small (the short lugs and recessed crown makes it compact), 14K gold filled and 18K solid gold cases, they are bringing to us what we will dare to call a proper vintage-inspired timepiece: fake rolex the classic, it is efficient, opting for a very traditional design. As with previous models it features large, Top Gun and Spitfire ). We don t have photos yet, yet set their own codes which are equally high. The RLM (Reichs-Luftfahrtministerium).

Instagram-oldalaink