Menü
Ez a téma
A szekesfehervar.hu hírei
Ülésezett csütörtökön délelőtt Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése. A képviselők többek között arról is döntöttek, hogy nem kell közterület használati díjat fizetnie a történelmi belvárosban a kitelepülő vendéglátóhelyeknek május 1-jétől. Számos útburkolat-javítási munka kezdődik Feketehegy-Szárazréten, és új köztéri alkotásokkal is gazdagodik Fehérvár. Az Óvoda utcai Izraelita temető előtt és a Petőfi téren helyeznek el műalkotást, a Millenniumi emlékjelet pedig a Városház térről a Civil Központ elé helyezik át.
 A kampány ideje alatt fokozott rendőri jelenlétre kell számítani Magyarország, így Fejér megye közútjain is. Kérnek minden közlekedőt, hogy kizárólag józanul, a vezetésre alkalmas egészségi állapotban üljön a volán mögé, vagy szálljon kerékpárra, mert ellenkező esetben nem csak saját magát, hanem a közlekedés egyéb résztvevőit is komoly veszélynek teszi ki!
 Lakossági fórumot tartottak Börgöndön szerdán este a településrészen található Tósor horgásztó mellett. Az elmúlt időszakban megépült a börgöndi bekötőút, elkészült a településrész szennyvízcsatorna hálózata és utána az úthelyreállítás. A fórumon szó volt a településre tervezett térfigyelő kameráról, a házak előtti zöldterületek rendezéséről és az új bekötő út melletti fasor telepítéséről.
  Április 17-én megkezdődik a Sziget utca felújítása a szervizúttal együtt: csütörtökön és pénteken a belső ún. szervizúton aszfaltmarással kezdik a munkát, április 22-től - Húsvét után - pedig a Sziget utcában folytatódik a munka. Várhatóan április 25-ig elkészül a szervizút aszfaltozása, a Sziget utcát pedig a burkolat és aknajavításokat követően május közepén aszfaltozzák. A Tolnai utca felújítása május 5-én kezdődik.

 Nagycsütörtök a keresztény hagyomány szerint az utolsó vacsora napja, amikor Jézus a Getsemáné-kertben búcsút vett tanítványaitól és felkészült az áldozatra. Jézus valószínűleg Széder-esti lakomát tartott az Egyiptomból való szabadulás emlékére. Szeretete jeléül megmosta tanítványai lábát. A Nagyhét ünnepeinek sorában a nagycsütörtök a gyász napja, ezért csütörtök estétől szombat estéig nincs harangozás.

Vörösmarty Rádió

Fehérvár első kézből!

Schéda Zoltán, Kozma Ágnes, Németh Gábor

Online adás

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.