Menü
Ez a téma
A szekesfehervar.hu hírei
 A mozgás öröme és egészségünk védelme egy napon, két helyszínen, több programmal. Akár ez is lehetne a szombati nap mottója, hiszen április 24-én 9.45 órától a Halesz ligetben rajtol a második Székesfehérvári Szeretetfutás, 8 és 15 óra között pedig az Öreghegyi Közösségi Házban várják tanácsadással, szűrővizsgálatokkal és különböző családi programokkal az érdeklődőket.
Képviselői fogadóórát tart 2014. április 28-án, hétfőn Földi Zoltán. Felsőváros önkormányzati képviselője 17.00 és 19.00 óra között várja a körzetben élőket a Mikszáth Kálmán utca 25. szám alatti épület emeletén található irodájában. A fogadóórán jelen lesz Botos László főtörzsőrmester, a városrész körzeti megbízottja is.
 A szárazréti szociális városrehabilitációs program keretében térfigyelő kamerarendszer is lesz a városrészben, melynek kivitelezésére csütörtökön délelőtt adták át a munkaterületet. Ugyancsak átadták a munkaterületet a Gaján átívelő kerékpáros és gyalogos híd kivitelezőjének. A 25 méter fesztávolságú híd, a tervek szerint ősz végére készül el.
 Az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja 2014. május 8-án rendezi meg az II. LEGO-napot, az általános iskolások robotépítő versenyét. A gyerekek által épített robotok versengését délután 14 órától nézheti meg a nagyközönség az Alba Plazaban. A versenyre jelentkezők közül összesen öt, fehérvári, illetve vidéki csapat kerülhetett a döntőbe, akiknek a LEGO NXT robotok megépítésében és programozásában kell minél jobban teljesíteniük.
 Növényvédelmi munkákat végeznek szombattól a városban a Város- gondnokság megbízásából. Székesfehérvár közterületein összesen 588 vadgesztenyefa található és a növényvédelmi munkák a város egész területét érintik. A Városgondnokság kéri az autósokat, hogy a permetezés időszaka alatt a gesztenyefák közelében fokozott figyelemmel parkoljanak.

Vörösmarty Rádió

Fehérvár első kézből!

Schéda Zoltán, Kozma Ágnes, Németh Gábor

Online adás

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.