Menü
Ez a téma
A szekesfehervar.hu hírei
 Március végén a Vörösmarty Színházban rendezte gálaműsorát a Down Egyesület a Nemzetközi Down Világnap alkalmából. Az Avantgárd Művészeti Demonstráció Egyesület a rendezvényen előrajzolt festővásznakat állított fel és a rendezvényen résztvevő gyerekek festhették illetve fejezhették be a képeket, amikből a Városháza emeleti aulájában nyílt kiállítás.

A Magyar Öttusa Szövetség nyerte el az idei felnőtt öttusa Európa-bajnokság rendezési jogát, melynek helyszíne Székesfehérvár lesz. Hosszú évek óta megszokhattuk, hogy rendre házigazdája lehet városunk valamilyen öttusa világeseménynek, július 9. és 14. között a felnőtt EB-vel a sportág az Olimpia és a Világbajnokság mögötti harmadik legrangosabb eseményének ad otthont Fehérvár.
Színes programsorozatot szerveznek a középiskolás fehérvári ballagóknak. Jövő kedden az Órajátéknál fogadják a végzősöket, majd szerdán első ízben rendezik meg a Fehérvári Ifjúsági Fesztet, melynek keretében kulturális és pályaorientációs programok egyaránt lesznek, a városi diákzenekarok pedig versenyre kelnek az Arany Dobverő díjért. Szombaton csaknem 1800 végzős középiskolást búcsúztat a város a központi ballagáson.
 A Tolnai Utcai Általános Iskola 2014. április 24-én bemutató foglalkozást és részletes tájékoztatót tart a leendő kosárlabdás irányultságú osztállyal kapcsolatban. A délután 15 órakor kezdődő bemutató foglalkozást Kertész Zsolt kosárlabda edző, a jövő évi elsősök testnevelő-edzője vezeti majd. Az eseménnyel és a kosárosztállyal kapcsolatos további részletes információ a tolnaiiskola.lapunk.hu nevű internetes oldalon található.
Húsvéti hangversenyt rendeznek április 23-án szerdán 19.30-kor a Szent István Bazilikában, ahol Haydn: A megváltó hét szava a keresztfán című művét adják elő. Közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar és a Primavera Vegyeskar Drahos Béla vezényletével. A művet Haydn  maga is egyik legsikerültebb alkotásának tekintette.

Vörösmarty Rádió

Fehérvár első kézből!

Schéda Zoltán, Kozma Ágnes, Németh Gábor

Online adás

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.