Menü
Ez a téma
A szekesfehervar.hu hírei
Nagyszabású húsvéti adományosztást rendeztek a Vodafone Sportcentrumban az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület és az Alba Fehérvár kosárlabda csapat összefogásával. Összesen 150 mélyszegénységben élő család vehetett át tartós élelmiszercsomagot, az Alba kosárlabdázói pedig autogramot és ajándékot osztottak a gyerekeknek.
Négy magyar hölgy, köztük két fehérvári szerepelt a csengtui öttusa világkupa szerdai selejtezőjében. A Volán Fehérvár világbajnoki ezüstérmes versenyzője, Kovács Sarolta a B-csoportban az ötödik helyen végzett, így Alekszejev Tamara és Földházi Zsófia mellett ott lesz a pénteki döntőben. A szintén volános Slett Emese 27. lett és kiesett. A férfiak, - köztük Demeter Bence - majd csütörtökön selejteznek.
A Holokauszt Magyarországi Emléknapja alkalmából megemlékezést tartottak az egykori fehérvári zsinagóga helyén álló emlékműnél, majd a Vörösmarty Színházban nyílt meg a "Falak, jelek, sorsok - Magyar zsidók deportálása Auschwitzba" című kiállítás, amelynek célja, hogy középiskolás diákok, tanáraik, a téma iránt érdeklődők megismerhessék a magyar történelem egyik legtragikusabb eseménysorát, a vidéki zsidó közösségek 1944 tavaszán és nyarán történt elpusztítását.
 A Nagyhét alkalmából a szokásokhoz híven több ünnep is lesz Fehérváron. Nagy- csütörtökön az olajszentelési szentmisét és az utolsó vacsora emlékmisét tartják meg. Pénteken 15 órától indul a város keresztútja, amelyet a 19 órakor kezdődő szentmise követ. Április 20-án, Nagyszombaton 19 órakor tartják a feltámadási szertartást és szentmisét. Végül Húsvétvasárnap délelőtt 10.30-kor szentmisére várják a híveket a Székesegyházban.
 Székes- fehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata megindította az Alcoa-Köfém Kft. tulajdonában álló Verseci utca - Bicskei vasútvonal - Nagyszombati árok - C jelű árok által bezárt területre vonatkozóan a helyi építési szabályzat és a szabályozási terv módosítását. A jogszabályi előírásoknak megfelelően, a nyilvánosság biztosítása érdekében a város honlapján és a Főépítészi Iroda előtti (Városház tér 1. fsz.) hirdetőtáblán is megtekinthető a véleményezési szakasz lezárásának dokumentációja.

Vörösmarty Rádió

Fehérvár első kézből!

Schéda Zoltán, Kozma Ágnes, Németh Gábor

Online adás

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.