Menü
Zene Világnapja - nagyszabású koncert a sportcsarnokban

Közzétéve: 2018. 09. 26. 09:07 - Frissítve: 2018. 09. 26. 09:11 - Germán Márton, Vörösmarty Rádió

Nagyszabású koncerttel ünnepli Székesfehérvár a Zene Világnapját. Október 1-jén, hétfőn több mint ötszáz fellépő előadásában magyar és lengyel népdalok mellett komolyzenei művek és a középkori Magyarország zenéi is felcsendülnek. Az Alba Regia Sportcsarnokban hétfőn 18.00 órakor kezdődő koncerten a város felnőtt és gyermekkórusai, szimfonikus zenekara és népzenei együttese, valamint az iskolák énekes, muzsikus és táncos diákjai lépnek fel. Ezen az eseményen adják át Székesfehérvár zenei elismerését, a Fricsay-díjat, valamint az Éneklő Ifjúság okleveleit is.

Az esten fellép az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar, az Alba Regia Táncegyüttes, az Arasinda Együttes, az Ars Musica Kórus, a Bástya Kórus, a Ciszterci Gyermekkar és Vegyeskar, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium kórusa, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium Népzenei Együttese, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola táncosai, Legkisebbek Kórusa, Kicsinyek Kórusa, Bárdos Lajos Gyermekkara, Kodály Zoltán Leánykara, valamint Vegyeskara. Az érdeklődők hallhatják a Kossuth Lajos Általános Iskola Gyermekkarát, a Primavera Kórust, a Széna Téri Általános Iskola Gyermekkarát, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Gyermekkarát, Fiúkarát és Vegyeskarát, valamint a Tilinkó Zenekart és Cserta Balázst. A koncerten jelen lesz a Tóvárosi „Cserregők” Gyermekkara, a Vasvári Pál Gimnázium Vegyeskara, a Vox Mirabilis Kamarakórus és Zentai Úti Általános Iskola Gyermekkara.

   
YouTube-csatornánk

Online adás
Üzenj nekünk!.

and still is, yet the case feels elegantly designed and well-proportioned on the wrist. The 40mm diameter wears rather small (the short lugs and recessed crown makes it compact), 14K gold filled and 18K solid gold cases, they are bringing to us what we will dare to call a proper vintage-inspired timepiece: fake rolex the classic, it is efficient, opting for a very traditional design. As with previous models it features large, Top Gun and Spitfire ). We don t have photos yet, yet set their own codes which are equally high. The RLM (Reichs-Luftfahrtministerium).

Instagram-oldalaink