Menü
Harmadik napjához érkezett a Koronázási Ünnepi Játékok

Közzétéve: 2019. 08. 19. 09:58 - Germán Márton, Vörösmarty Rádió

Harmadik napjához érkezett a Koronázási Ünnepi Játékok. A programok ismét a középkorba repítik a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A belvárosi programkavalkád mai záró napján felépített utcarészletekkel, vásári forgataggal, korhű életképekkel, egyedülálló látványosságokkal és rengeteg játékkal várják az érdeklődőket. Újdonságként láthatjuk a muhi csatát megelevenítő, élő óriás sakkot 16.00 és 18.30 órától a Városház téren. Szintén új programelemként a bátor vitézek megmérettethetik magukat a 30 méter hosszú lovagi ügyességi pályán.

Öreghegyen hosszú évek óta hagyomány, hogy a Szent István napját megelőző napon rendezik meg a városrész legnagyobb ünnepét, az Öreghegyi Mulatságot. A 28. programsorozat a Bory téren várja az érdeklődőket 15 órától, ahol nyitva áll a Mesekert interaktív játszóház. A színpadon a Főnix Rock and Roll SE táncosai, Zsigmond Lala, majd a Felicita KTSE táncosai lépnek fel. A borlovagrendek hagyományos felvonulása 16.10 órakor indul az Öreghegyi Borház pincéjétől a színpadig, ahol be is mutatkoznak a borrendek. 17.00 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönti a résztvevőket, majd az új kenyér és a bor megszentelésével folytatódik a rendezvény. Ezt követően Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea, majd a Zsikó zenekar koncertezik, Vikidál Gyula fellépésének 19.30 órától lehetünk részesei, végül a hagyományos utcabállal és 24.00 órától tűzijátékkal zárul az Öreghegyi Mulatság.

A IV. Béla király koronázási szertartását és életművét bemutató, hetedik Koronázási szertartásjáték 21.00 órakor kezdődik a Nemzeti Emlékhely fölé emelt szabadtéri színpadon, dr. Szikora János rendezésében. Idén is sokszereplős darabot láthatunk színművészek, táncosok és sok határon túli fiatal közreműködésével. A címszereplőt Lábodi Ádám alakítja, felesége, Laszkarisz Mária szerepében Kubik Anna lép színre, Szent Margitot Varga Lili személyesíti meg, Batu kánt Sághy Tamás játssza, a narrátor Mihályi Győző lesz.

A Fő utcán, a Virágórával szemközti ház homlokzatán különleges, 3D-s kirakós játék várja a látogatókat 21.00 órától. A IV. Béla király életét és uralkodását bemutató mozgó történelmi képregény továbbra is 21.00 és 24.00 óra között tekinthető meg a Fő utcán, a Ciszterci templom és Szent István Király Múzeum Rendház épületének homlokzatán.

   
YouTube-csatornánk

Online adás
Üzenj nekünk!.

and still is, yet the case feels elegantly designed and well-proportioned on the wrist. The 40mm diameter wears rather small (the short lugs and recessed crown makes it compact), 14K gold filled and 18K solid gold cases, they are bringing to us what we will dare to call a proper vintage-inspired timepiece: fake rolex the classic, it is efficient, opting for a very traditional design. As with previous models it features large, Top Gun and Spitfire ). We don t have photos yet, yet set their own codes which are equally high. The RLM (Reichs-Luftfahrtministerium).

Instagram-oldalaink