Menü
Augusztus 20 Székesfehérváron - ezek lesznek a Királyi Napok programjai Szent István ünnepén

Közzétéve: 2019. 08. 20. 07:39 - Bóna Éva, Vörösmarty Rádió

Már hároméves hagyomány, hogy a Székesfehérvári Királyi Napok utolsó napján Népművészet Fesztivált rendeznek a Belvárosban: augusztus 20-án, kedden délelőtt 10 órakor kezdődik majd a „Dunán innen, Dunán túl” színes programja, melyen a Dunántúl tájegységeinek változatos hagyományait, népszokásait, viseletét, táncait és zenéit ismerhetik meg az érdeklődők. Az ünnepi szentmisét 10.30 órától a Bazilika felújítása miatt ezúttal is a Szent Imre-templomban celebrálja Spányi Antal megyés püspök, a főpásztor hagyományosan a szentmise végén áldja meg az új kenyeret. Délután 17 órakor Szent István sírjánál tiszteletadás kezdődik a Nemzeti Emlékhelyen, az ünnepi beszédet dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondja. Ugyancsak 17 órakor a Koronás Park – Szabadságharcos út – Mátyás király körút – Fő utca – Városház tér – Szent István tér útvonalon indul útjára a Fehérvári királyok menete, amelyben felvonul az immár 21 tagú Árpád-házi óriásbáb-család. Az uralkodóház tagjai 18 órakor érkeznek a Szent István térre, ahol az Ünnepi Közgyűlés kezdődik majd. Az eseményen beszédet mond és Székesfehérvár kitüntetéseit átadja dr. Cser-Palkovics András polgármester. Mindeközben zajlik majd a Magyarországi és Kárpát-medencei Borrendek Találkozója is. A Borlovagrendek 16 órától közönségprogramokkal várnak mindenkit a Városház téren, az Országalmánál, ahonnan 17.45 órakor a Kákics Zenekar kíséretében a Zichy-színpadig vonulnak. A felvonulás után köszöntők és boráldás következik, a rendezvény pedig borlovag-avatással zárul.

A hivatalos programok után, 19 órától újra a táncé lesz a főszerep a Zichy-színpadon: a Táncra, magyar! – ARTE 70 című műsorban az idén 70 éves Alba Regia Táncegyüttes gálaestjét láthatja a közönség. 300 táncos, kicsi és nagy, fiatal és idős, lány és fiú, férfi és nő, apa és anya, szülő és gyerek, táncos és zenész ünnepli majd a színpadon a nívós hagyományőrző együttes jubileumát. Az Államalapítás ünnepét a 22 órakor kezdődő tűzijáték zárja a Palotavárosi tavaknál.

   
YouTube-csatornánk

Online adás
Üzenj nekünk!.

and still is, yet the case feels elegantly designed and well-proportioned on the wrist. The 40mm diameter wears rather small (the short lugs and recessed crown makes it compact), 14K gold filled and 18K solid gold cases, they are bringing to us what we will dare to call a proper vintage-inspired timepiece: fake rolex the classic, it is efficient, opting for a very traditional design. As with previous models it features large, Top Gun and Spitfire ). We don t have photos yet, yet set their own codes which are equally high. The RLM (Reichs-Luftfahrtministerium).

Instagram-oldalaink