Menü
Azonnali beavatkozás szükséges a Balatoni úton

Közzétéve: 2020. 06. 03. 13:44 - Bóna Éva, Vörösmarty Rádió

Mint a szerda reggeli sajtótájékoztatón elhangzott: Azonnali beavatkozásra van szükség a Balatoni út felüljáró-szakaszán. A szakemberek az elmúlt napokban – a geotechnikai felmérés eredménye alapján – összeállították a felújítás műszaki tartalmát, ez alapján az Önkormányzat azonnal elindítja a közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására. A Vásártéri úti felüljáró megerősítése viszont elkészült, ezt ma délutántól újra használhatják a közlekedők. Dr. Cser-Palkovics András elmondta, az Önkormányzat – az idei évben a járványhelyzet miatt várható jelentős bevételkiesések ellenére is – haladéktalanul megindítja a közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására, hogy a felújításra még a nyári időszakban sor kerülhessen A polgármester kiemelte, hogy a mai napon fogja aláírni azt a költségvetés-módosítást, amely mindegy 7,5 milliárd forinttal csökkenti a bevételi – és ezzel párhuzamosan a kiadási – oldalát is a februárban elfogadott költségvetésnek: „Ezen belül még mindig marad egy olyan tartaléka az Önkormányzatnak, amelyet az olyan típusú vis maior helyzetek kezelésére tud fordítani, mint ami itt állt elő. Nem tudunk éveket várni, ezért ezt a forrást a módosított költségvetés tartalmazni fogja. – mondta
” A beavatkozás során az útburkolat egy kilométer hosszúságban új kopóréteget kap, vízelvezető szegély kerül kiépítésre. A járda korábbi burkolatát új aszfaltfelületre cserélik, és a szakemberek szerint szükséges a járda melletti fák kivágása is, hogy azok gyökérzete ne lazítsa tovább a töltés szerkezetét. Ide kisebb cserjéket ültetnek majd a tervek szerint.” – tette hozzá Mészáros Attila, aki kérte a környéken lakók és a Balatoni utat rendszeresen használók türelmét és megértését a felújítás idejére, A szerdai sajtótájékoztatón arról is beszámoltak, hogy befejeződött a Vásártéri úti felüljáró 40 millió forint értékű felújítása. Az elmúlt hónapokban a Balatoni úti töltés injektálásos, habbeton-kitöltéses megerősítést kapott, megtörtént a dilatációs szerkezet és az aszfaltburkolat cseréje is. A hídon és az útpadkán összegyűlő vizet elvezető rendszer is felújításra került, így kizárható lesz a későbbi szivárgások lehetősége. A résztvevők elmondták, hogy az autósok számára ma délutántól újra birtokba vehető felüljárót a tehergépjárművek nem használhatják, súlykorlátozás van érvényben.

   
YouTube-csatornánk

Online adás
Üzenj nekünk!.

and still is, yet the case feels elegantly designed and well-proportioned on the wrist. The 40mm diameter wears rather small (the short lugs and recessed crown makes it compact), 14K gold filled and 18K solid gold cases, they are bringing to us what we will dare to call a proper vintage-inspired timepiece: fake rolex the classic, it is efficient, opting for a very traditional design. As with previous models it features large, Top Gun and Spitfire ). We don t have photos yet, yet set their own codes which are equally high. The RLM (Reichs-Luftfahrtministerium).

Instagram-oldalaink