Menü
Ez csak próba! - gyakorlatoztak az önkéntes tűzoltók

Közzétéve: 2021. 09. 14. 08:13 - Germán Márton, Vörösmarty Rádió

Viharkárok elhárítását gyakorolta a Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjaként nyolc járás önkéntes mentőcsoportja. A program egyik helyszíne a Gaja-völgyi Tájcentrum volt, ahol a székesfehérvári, a móri, a gárdonyi és a bicskei mentőcsoportokgyakorolták a hatékony segítségnyújtást. A gyakorlat során azt modellezték, hogy felhőszakadással és erős széllökésekkel kísért zivatar pusztított Fehérvárcsurgó határában:, kidőlt fákat, hegyoldalban rekedt sebesülteket, és árvizet hagyott maga után. A hétvégi esemény csak szimuláció volt, de ez az eset bármikor megtörténhet. Sallai László, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője elmondta: közel kétszázan gyakorolták a mentesítést a Gaja-völgyi Tájcentrumban.
A székesfehérvári, móri, gárdonyi és bicskei mentőcsoportok egyebek mellett szabadítottak ki autót a rádőlő fa fogsága alól, mentettek sziklaoldalon rekedt sérültet, de pakoltak homokzsákokat is, hogy megelőzzék az árvizet. Jackovics Péter, a katasztrófavédelem veszélyhelyzet-kezelési főosztályának vezetője szerint a hivatásos állomány mellett komoly segítséget nyújtanak az önkéntes szervezetek, ezért is fontos, hogy az éles bevetésekre ilyen gyakorlatokkal készüljenek. A gyakorlat sikeres volt, az önkéntes mentőszerevezetek munkáját polgárőrök és tartalékos katonák is segítették.

   
YouTube-csatornánk

Online adás
Üzenj nekünk!.

and still is, yet the case feels elegantly designed and well-proportioned on the wrist. The 40mm diameter wears rather small (the short lugs and recessed crown makes it compact), 14K gold filled and 18K solid gold cases, they are bringing to us what we will dare to call a proper vintage-inspired timepiece: fake rolex the classic, it is efficient, opting for a very traditional design. As with previous models it features large, Top Gun and Spitfire ). We don t have photos yet, yet set their own codes which are equally high. The RLM (Reichs-Luftfahrtministerium).

Instagram-oldalaink